Sveriges bästa åkerjord finns i Skåne

Jordbruksverkets blogg Jordbruket i siffror konstaterar att Sveriges bästa åkerjord finns i Skåne. Siffrorna baseras på de normskördar som tas fram i den officiella jordbruksstatistiken och som visar ett genomsnitt av de senaste 15 årens skördar.

Dessa värden borde tas fram och presenteras för Sveriges samtliga kommuner. Detta så att kommunerna inser vilken resurs det finns inom respektive kommun för livsmedelsproduktion. Det är hög tid att kommunerna börjar tänka på den framtida livsmedelsförsörjningen istället för bara kortsiktig tillväxt och expansion på den bästa åkermarkens bekostnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: