Läs vad en av Den Goda Jordens kämpar Håkan Schutt skriver i sin insändare i Hallandsposten.

Håkan får medhåll i ännu en insändare i HP.

Nu är det dags för alla att vakna

Angående byggnation av åkermarken i Kårarp utanför Halmstad. Många kommuner i vårt land förstör odlingsbar åkermark för all framtid däribland Halmstads kommun, som planerar att bygga bland annat ett logistikcenter på 90 ha på den bästa åkermark vi har i vårt län.

Från motorvägen fram till Kärleken.

Våra folkvalda politiker skövlar vår bästa åkermark för all framtid. Politikerna och systemet är till stora delar helt inställda på en mycket kortsiktig ekonomisk vinning. Av hela mitt hjärta hoppas jag att de styrande i kommunen inte ska förstöra åkermarken i vårt län. Den kommer att behövas för kommande generationer.

Vi måste tänka och planera för sju generationer framåt annars straffar det oss hårt när vi ställs inför sanningens ögonblick. I media blir vi ständigt påminda om att flera basvaror såsom mjöl och bröd vilka kommer från odlingsbar mark kommer att öka i pris med cirka 30 procent om detta nu är tillräckligt.

Vi tar för givet att det finns bröd och mjölk med mera, men reflekterar vi på varifrån dessa basvaror kommer ifrån? Dessa produkter kommer från just åkermarken. Ska vi då förstöra all odlingsbar mark för all framtid och ersätta den med asfalt och ge detta till våra barn och barnbarn.

Jag vill inte höra i framtiden: vad sysslade vi med år 2007?

Bästa invånare i Halmstads kommun. Det är hög tid att ställa de styrande till svars. Vi måste alla hjälpas åt.