Apropå ett reportage i Land skriver Per-Gunnar Gunnarsson följande till Den goda Jorden

Det var ett fint reportage i Land!! Du vinner nog till slut för det är just längst upp i hierarkin som det tar bäst. Det måste bli en helt ny värdering av åkermarken som resurs för framtiden.

Här på Vikbolandet byggs just nu en stor golfbana, jag protesterade från början, men det tog ju förstås inte. Mycket åkermark stryker ju med, men nu har vi hört att utöver allt anläggningsarbete och med transporter av grus, så ska det köras 700 bilekipage om 35 ton, 25 000 ton jord, från Jönköping till Vikbolandet. Jag tror inte att det går att hejda den självförstärkande växthuseffekten, men att på detta vis manifestera västvärldens nonchalans för påverkan tycker jag är att gå för långt.

Vi står inför en global livsmedelsbrist. Enligt Lester Brown så kommer det att bli den svåraste effekten av klimatförändringen. Det ruskiga i utvecklingen är att det vi gör är det andra som får lida av. Du är välkommen till Norrköping den 31 maj, politikerna här behöver bli upplysta.