Norra Skåne rapporterar i en artikel den 23 maj:

Miljöpartiet kritiserar kommunstyrelsens beslut om att åkermark ska få bebyggas.

– De har tappat allt förnuft och handlar i affekt. När man en gång har byggt bostäder på åkermark så är den förstörd för odling för evigt, säger Olle Benner (MP).
Som Skånskan tidigare berättat om vill länsstyrelsen införa nollvision mot att bygga bostäder på åkermark. Kommunstyrelsen tog beslut att skicka ett remissförslag som säger det motsatta.

Både Miljöpartiet och Centerpartiet reserverade sig mot Moderaternas beslut.
– Jag är mycket besviken på Socialdemokraterna som rakt av köpte moderaternas skrivning, säger Olle Benner och fortsätter:
– Det pratas om bostadsbrist, och ja vi kan bygga bostäder på åkermark, men vi kan inte äta hus. Sveriges självförsörjning av livsmedel är 50 procent, resten importeras. Det som Michael Sandin sa i en debattartikel om att vi överproducerar livsmedel stämmer inte, säger Olle Benner.

Han tycker att Staffanstorps kommun agerar egoistiskt och cyniskt.
– Man hänger upp sig på ordet nollvision, men det som står i dokumentet är att skäl ska finnas för att bygga bostäder på åkermark, det ska inte tas för givet. Det här är en fråga som måste ses ur ett regionperspektiv. Kranskommunerna representerar inte hela Skåne.

Olle Benner säger också att det inte finns något skäl till att åkerjorden ska stå tillbaka.
– Det pratas om bostadsbrist, men det är inget skäl för att lägga ut villa- mattor på den bästa jorden. Staffanstorps kommun har flera stora förtätningsprojekt på gång som till exempel Sockerstan, Busstorget och gamla Hydro, Hjärups Bo Centrum samt Skanskas nedlagda fabrik i Hjärup. Vi måste vara aktsam om den bästa jorden, säger Olle Benner.