Manifestation i Halmstad 2007

Halmstad kommun, som de flesta kommunerna, förstör odlingsmarken för all framtid!

Den Goda Jorden har ordnat en manifestation i protest mot hanteringen av vår åkermark, denna gången i Halland där Halmstads kommun vill anlägga ett industriområde på 90 hektar prima åkermark . Som inspiration till manifestationen ligger indianernas ansvarsfulla tänkande inför framtiden samt deras historiska perspektiv. Vi reser indiantält och sprider kunskap om varför all åkermark kommer behövas inom en NÄRA framtid.

Idag tar välfärdsmänniskan tillgången till livsmedel för givet. Tillväxt till varje pris är målet. ”Hållbar utveckling” är dagens modeslogan, men hur hållbart är det att för all framtid förstöra åkermarken med asfalt och betong? Den oljedrogade människan skövlar regnskogen i Brasilien för att få mer åkermark samtidigt som politikerna skövlar Sveriges goda matjord.

Vad gör medborgarna!?

Plats: Kårarp, Halmstad.

Vägbeskrivning: På E6/E20 vid avfart 45 tar du Nissastigen väg 26 mot Jönköping, efter endast drygt 100 meter svänger du vänster mot Holm ca 3 km.


Här har du motorvägen och indiantältet till höger om bilden och Halmstad skymtandes till vänster. Även här skall det bli industripark.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: