Ronny Henningsson, före detta lantbrukare i Ängelholm, skriver i en debattartikel i ATL:
 
Har med intresse läst igenom Catenas redovisning angående företagets hållbarhetspolicy och .hur detta stämmer överens med den planerade exploateringen av Kärra 1:9 Ängelholms kommun där man planerar att bygga logistiklokaler.
 
Där redovisas mycket ingående hur företaget hanterar frågor såsom miljöcertifieringar, avfallshanteringar, arbetsmiljö med mera. Eller som Catena säger som sammanfattning: ”Med genomtänkta strategier och ett långsiktigt förhållningssätt gynnas både ekonomiska, sociala och miljömässiga värden”.
 
Kan kanske anses hållbart i många stycken men när man kommer till avsnittet om biologisk mångfald och markanvändning är det omöjligt att hitta något hållbarhetstänk. Det som beskrivs är snarare det omvända.
 
Catena bör se till att arbeta hållbart på alla punkter och sluta upp att skövla produktiv jordbruks- och skogsmark. Det finns mycket mark som är lämplig för er eventuella expansion som ligger inom rimliga avstånd från större vägar eller järnvägar.
 

Dessutom är det svårt att förstå att grundarna och de styrande i Catena som sägs (enligt artikel i HD 7/6) stå med båda fötterna i myllan kan medverka till att förstöra vår dyrbara åkermark. De fötterna står väl snarare i asfalten.

Läs hela debattartikeln här.