Årets belöning ur Anders Stenströms minnesfond delades ut vid Den Goda Jordens årsmöte i Slöinge församlingshem den 7 mars. Belöningen ur Anders Stenströms minnesfond 2020 tilldelades Jan Annerstedt, kommunalråd i Lund. ”För att  i sin egenskap av politiker spelat en stor roll i att få Lunds kommun, omgiven av landets mest produktiva åkermarker, att inta en betydligt mer restriktiv hållning gentemot exploatering av den goda jorden. Jan är också mycket aktiv gällande att ta ännu ett steg mot att göra Lunds kommun till ett föredöme för politiker och planerare även i andra kommuner genom anordnande av seminarier, pressträffar och FoU – projekt tillsammans med universitet.”

– Roligt att just kommunala insatser för skydd av åkermark uppmärksammas, säger Jan Annerstedt som är glatt överraskad av beskedet. Att bevara åkermark är en avgörande investering i vår gemensamma framtid. Det gäller särskilt i en tid med växande miljö- och klimatproblem. 

Belöningen ur Anders Stenströms minnesfond till Jan Annerstedt överlämnas av föreningens ordförande Anne-Marie Lindén.

Efter årsmötet pratade Jan Annerstedt under rubriken ”Den livsviktiga åkermarken: Vad kan en lokal politiker göra åt ett globalt problem?”.