Välkommen till en heldagskonferens för att diskutera hur världens växande befolkning ska kunna försörjas utan att ta kål på planeten.

Går det verkligen att producera mat till alla utan att jorden förstörs? Vi blir allt fler människor på planeten. Många hungrar och andra är överviktiga. Jordar utarmas och eroderar. Det är brist på vatten. Haven är övergödda och utfiskade. Arter försvinner och ekosystemtjänster raseras. Allt detta är bilder vi matas med och som speglar hur illa det står till med vårt klot. I det läget är det lätt att ge upp. Och tänka att den enda utvägen är att köra på i de gamla, vanliga hjulspåren som faktiskt gett skördeökningar och lyckats försörja fler under de senaste 50 åren. Lite miljöförstöring får man väl tåla för att få mat på bordet. Eller?

Mer info här

Programmet hittar du här

Plats: 7 A Centralen, Vasagatan 7 nära Royal Viking vid Centralstationen i Stockholm

Tid: Den 6 december 2012 kl. 10.00 − 17.30

Kostnad: I deltagaravgiften ingår Naturskyddsföreningens bok ”Jorden vi äter” och samtliga måltider. Deltagaravgiften på 300 kr kommer att faktureras efter konferensen. Studenter får komma kostnadsfritt med möjlighet att köpa boken på plats.

Språk: Konferensen simultantolkas mellan svenska och engelska.