Belöning
Den Goda Jorden delar i samband med sitt årsmöte ut en belöning till personer eller organisationer som i föreningens anda förmedlar kunskap om åkermarkens stora betydelse för kommande generationers mat- och energiproduktion och som arbetar för att skydda åkermarken från att bli förstörd för all framtid.

Som medlem kan du fram till den 31 december till styrelsen lämna in motiverade förslag till mottagare av belöning ur minnesfonden.

Projektbidrag
Personer, gärna yngre, eller organisationer kan söka anslag ur fonden för t ex forskning, faktasammanställningar, publicering av resultat, informationsmaterial/informationsåtgärder, aktivt arbete i samband med kommunala eller regionala plandokument.

Ansökningar ska vara inskickade till föreningen senast 31 december. Ansökningshandlingar finns på https://www.dengodajorden.se/anders-stenstroms-minnesfond/

Stipendier
Ur fonden går det även att söka stipendier för deltagande vid seminarier som berör frågor som ligger i linje med föreningens stadgar.
Stipendiet utgår som ersättning för anmälningsavgift och resekostnader, dock som högst 3 000 kronor. Motprestation består av en skriftlig rapport från seminariet.

Stipendier kan sökas hos styrelsen kontinuerligt under året.