Den Goda Jorden, ideell förening, har beretts tillfälle att inkomma med yttrande över förstudien ”Samverkan för strategisk och långsiktigt hållbar markanvändning stad/land” som Hushållningssällskapet Halland i samarbete med Varbergs och Halmstads kommun arbetar med. Olof Bågenholm, styrelseledamot i Den Goda Jorden har författat yttrandet.

Förstudien är ett resultat av den motion till regionfullmäktige i Region Halland som Gunnel Bengtsson lämnade in 2010.

Målformulering ur Projektansökan
Målet med förstudien är att precisera frågeställningen kring långsiktiga, hållbara strategiska lösningar för markanvändning för att sedan strukturera upp ett genomtänkt förslag på hur vi kan arbeta vidare med frågan. Metod/er, samverkansrapporter, kostnader och finansiering. Vi har en målsättning att samverka med det danska projektet Landbruget i Landskabet.

Målet med projektet ”Samverkan för strategisk och långsiktigt hållbar markanvändning stad/land” – SSM är att myndigheterna i samarbete med lantbruket ska utveckla en långsiktigt väl fungerande metod för att förvalta det landskap vi framgent vill leva i. Då de processer som rör den strategiska markanvändningen sträcker sig över flera år är det viktigt att även projektet har den tidhorisonten.

Projektansökan till Region Halland

Den Goda Jordens yttrande