Tyskland: -90 hektar per dag

Land Lantbruk uppmärksammar idag att cirka 90 hektar jordbruksmark försvinner varje dag i Tyskland till följd av markexploatering. Nu vill landets största jordbrukarorganisation sätta stopp för markomvandlingen.

Den tyska jordbrukarorganisationen Bauernverband vill i lag skydda jordbruksmark från att exploateras eller bebyggas. Varje dag försvinner i genomsnitt cirka 90 hektar åker eller betesmark genom exploatering i Tyskland. Sedan 1992 har totalt 800 000 hektar jordbruksmark exploaterats, skriver tyska tidningen Agrar Heute.

Nu vill jordbrukarorganisationen Deutscher Bauernverband att landets kvarvarande jordbruksmarker skyddas från exploatering i lagen. Organisationen har också startat ett upprop för en lagändring på sin hemsida. Uppropet ska lämnas till tyska parlamentet (Bundestag).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: