Vår bästa åkermark “asfalteras” i allt snabbare takt—utveckling som bör bromsas!!

Bloggaren Wengor skrev följande inlägg 26 maj:

Har precis tipsat en vän via mail om angelägen artikel.I senaste Miljöaktuellt online finns nämligen en artikel om att stadstillväxten i Europa tar alltmer mark i anspråk. Varje år motsvarar markbehovet en storstad med Berlins geografiska utsträckning. Vi ser själva dessa problem i t ex Skåne. göteborgstrakten, Mälardalen och Östergötland. Det här problemet rymmer både försörjningsfrågor och miljöfrågor. Vi har tidigare traditionellt haft en relativt hygglig självförsörjningsnivå på livsmedel och vi hyllar ofta öppna landskap och natur. Min övertygelse är att vi behöver se upp med och bromsa den här utvecklingen.Jag tror vi är många med den uppfattningen. Här borde vår driftige landsbygdsminister Eskil Erlandsson och miljöministern Andreas Carlgren gemensamt gripa in…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: