Rapport från kommungruppsmöte i Halmstad

Föreningen Den Goda Jordens kommungrupp i Halmstad mötte några dagar före valet politiker från de nämnder som styr markanvändningen i kommunen. Flertalet ställde sig positiva till föreningens arbete för att stoppa urbaniseringen på åkermark. Kommunstyrelsens vice ordförande Gunnel Bengtsson (C) berättade exempelvis om sitt arbete med att få en regional samverkan, och kanske EU-stöd, till en bättre kartläggning av mark. Skeptisk till delar av Den Goda Jordens arbete ställde sig dock fastighetsnämndens ordförande Carl Gustaf Nilsson (M), som ville hävda äganderätten och menade att jordbrukets intresse får vägas mot andra samhällsintressen, till exempel möjligheterna att utveckla övrigt näringsliv.

Sedan de politiker som inte är medlemmar i Den Goda Jorden lämnat mötet beslöts utse Dan Öjvind Gasstorp, Barbro Majgren och Bruno Toftgård att skriva yttrande över förslag till fördjupad översiktsplan för staden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: