Anders Stenström har avlidit

Det är med stor sorg och saknad vi meddelar att Den Goda Jordens grundare och hedersordförande Anders Stenström idag, den 20 oktober 2008 stilla somnat in i hemmet på Berte, Slöinge efter en tids sjukdom. Han blev 61 år gammal.

Det är grymt och sorgligt att en så kär vän, bror, make, pappa och farfar ryckts ifrån oss. Vi är många som tycker att Anders hade mer att uträtta, han var inte färdig! Han har dock sått många värdefulla frön till andra att förvalta.

Som den sanna miljökämpe han var så intresserade oljepriset honom in i det sista. Han såg gärna att oljan blev dyrare. En billig olja hämmar de miljövänliga alternativen.

Om du vill, lämna en hälsning till Anders här under.

Stöd gärna Hjärnfonden, Svenska hjärntumörföreningen eller Den Goda Jorden!

Anders Stenström

Anders Stenström

  6 comments for “Anders Stenström har avlidit

 1. Maria Henriksson
  21 oktober, 2008 kl. 22:39

  Tack Anders för att jag fick lära känna dig och för den förebild du alltid kommer att vara för mig i det att kämpa och verka för det man tror på!

  Gilla

 2. Håkan Schütt
  28 oktober, 2008 kl. 10:32

  Till min vän Anders.

  Vad är vårt liv? Det är eldflugans gnistrande i natten. Det är andedräkten från bufflen under vintermorgnana. Det är den lilla skuggan som flyger över präriegräset i solnedgången.

  Tack Anders för att jag fick vara din vän.

  När jag ropar hör jag bara min röst i skogens djup. Men ingen svarande röst når mig.
  Allt är tyst kring mig. Mina ord är få. Jag kan ej säga mer.
  Håkan en bland många vänner.

  Gilla

 3. Eva, Göran och Niklas Göransson
  28 oktober, 2008 kl. 22:02

  Vi minns dig med värme, framförallt ditt engagemang för vår sak. Du förmedlade kontakten så vi kunde ha en manifestation för åkermarkens bevarande tillsammans med dansande indianer, vilket var en upplevelse som var fantastisk. Även Niklas uppskattade mycket att få övernatta i Ti-pin tillsammans med dig och Håkan.
  Vi kommer även i fortsättningen att värna om ”Den Goda Jorden” då den är förutsättningen för människornas överlevnad på jorden, vilket inte alla politiker tycks förstå.

  Gilla

 4. 28 oktober, 2008 kl. 22:29

  Till Anders Stenströms familj och vänkrets

  Våra varmaste hälsningar och vårt djupaste deltagande i sorgen.
  Vi har haft förmånen att i Lund kunna köpa kravmärkt mjöl från Berte kvarn redan i många år nu, och därför har vi njutit av ett underbart hembakat bröd, som vi har kunnat lita på är så näringsriktigt och miljövänligt som möjligt. Vi har läst om meningsfränden bakom Berte kvarn och upplevt att den dimensionen också har berikat vårt dagliga bröd.
  Tacksamma kunderna
  Doris N. Och Lars Almström
  Näsum

  Gilla

 5. Gunnar Svensson
  1 november, 2008 kl. 23:32

  Kära Anders!
  Livet är inte rättvist. Du hade mycket mer att ge.
  Våra tankar går till Dina närmaste.
  Du förde arvet i form av Sveriges äldsta familjeföretag, Berte Qvarn, vidare. Vi som lärde känna Dig som ung entusiastisk kvarnman bl a i Cerealistföreningen vill tacka Dig för allt Du delade med Dej av kunskap och erfarenhet. Du var tidigt lyhörd för styrningen mot ekologisk odling, och miljöfrågor i allmänhet.
  Vi har också glatts med Dej åt det unika landsbygdsmuseum Du hann bygga upp.
  Och sist men inte minst Ditt brinnande intresse för Den Goda Jorden, där Du satsade allt på denna ödesfråga för mänskligheten. Du såg det klart. Du fick många att vakna upp – vi lovar att föra Din kamp vidare.

  Gilla

 6. Britt-Marie Nilsson
  29 november, 2008 kl. 10:18

  Mina varmaste hälsningar och mitt djupt deltagande i denna dag går till din familj.
  Jag lärde känna familjen Stenström genom min släktforskning för 30 år sedan, har sedan dess träffat familjen vid våra släktmöten. Jag fick igår per post brev från släktföreningen, sätter mig nu vid datorn och får upp sidan ”Den goda jorden” där står det att Anders Stenström har avlidit. Det kan inte vara sant blir min första tanke, jag läser det gång på gång men förstår inte.
  Anders var alldeles för ung. Men åldern har ingen betydelse, när sjukdom slår till och gör livet skört.Han kommer alltid att vara närvarande hos familjen och han finns där, det kommer ni att känna efter ett tag.När den värsta sorgen lagts sig och ni ”familjen” kan plocka fram ur minnet och livet de roliga stunder som ni har haft med Anders så kommer ni att känna hans närvaro hos er.
  Britt-Marie NIlsson Kinna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: